luni, 18 iulie 2016

Asasinat! Consulul României a fost găsit cu un căluș în gură


Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa din capitala țării. Corpul bărbatului a fost găsit cu un căluș în gură. Este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an. Ministrul de externe din Salvador a declarat că Salume, care era cetăţean salvadorian, era singurul reprezentat diplomatic al României în ţară, ambasada României din Mexic confirmând acest lucru. 

Purtătorul de cuvânt al procuraturii a adăugat că „deocamdată” nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc și că procurorul Unității speciale pentru omucideri „se află în continuare la locul tragediei”.La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei. 

Potrivit Agerpres, El Salvador se confruntă cu o recrudescență a violențelor care între 1 ianuarie și 13 iunie 2016 au costat viața a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC). 

Cele două principale grupări interlope din această zonă sunt Mara Salvatrucha (MS-13) și Barrio 18 (M18), potrivit vice.com. Amândouă au fost fondate în anii ’80 în Los Angeles de către imigranți săraci, majoritatea ilegali. Inițial aproape toți cei care făceau parte din aceste grupări, scăpaseră din războiul civil din El Salvador. Multi dintre interlopi au fost deportați înapoi în El Salvador, după ce războiul a încetat în 1992, mulți dintre aceștia fiind acum interlopi bine organizați fără nici un fel de scrupule.

De 20 de ani aceste 2 grupări se omoară între ele în cele mai brutale feluri cu putință, și, în același timp, se extind prin America Latină. În 2011, a fost un vârf al omuciderilor de 15 omoruri pe zi în El Salvador. Anul trecut s-a negociat un armistițiu între MS-13 și M18 cu ajutorul guvernului și al clericilor. Obiectivul acestui armistițiu era să oprească numărul în continuă creștere al atacurilor și al morților, concentrându-se pe membrii mai tineri ai grupărilor și reducând numărul armelor de pe străzi. S-a obținut ceva pe moment, apoi s-a revenit la starea inițială.








sursa: http://sokant.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu