duminică, 17 iulie 2016

Marile puteri ale Europei trăiesc pe seama altora. Au pus mâna pe tot, cu excepția Rusiei


Analistul economic Ilie Șerbănescu a comentat cei aproape 10 ani de UE pentru România și ce au însemnat aceștia pentru locuitorii țării. Acesta spune că traiul nu pare să se fi schimbat prea mult în bine, iar românii nu trăiesc deloc mai bine decât acum zece ani, ba, mai mult, „60% din familii au toaleta în curte şi acum”. Mai mult, în opinia lui Șerbănescu, marile puteri ale Europei trăiesc pe seama altora și au pus mâna pe tot, cu excepţia Rusiei. În plus, ele ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. “60% din familiile românilor au closetul tot în curte. Cu ce a schimbat apartenenţa la UE acest lucru? A schimbat cu ceva? Nu a schimbat cu nimic. E mai bine acum? Nu mai suntem la subdezvoltaţi şi am trecut la dezvoltaţi? Suntem în altă parte decât în coada Europei, adică tot acolo unde eram? Ne luăm înapoi petrolul? Care e şpilul? Că ne ameninţă că nu ne mai primesc în Schengen? Ne-au primit? Nu ne mai dau subvenţii? Când a venit Guvernul tehnocrat s-au terminat şi subvenţiile!”, se întreabă cu năduf Ilie Şerbănescu.

Potrivit unor date recente publicate de INS, o treime din gospodăriile din România nu fac faţă cheltuielilor lunare cu veniturile pe care le au. Şerbănescu spune că la fel era şi în anii trecuţi şi, astfel, nimic nu s-a schimbat. „Acum au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. Ei (marile puteri ale Europei – n.r.) de sute de ani trăiesc pe seama altora. De atunci durează situaţia aceasta. Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt nişte puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani. Ce pretenţii să avem de la ei?”, spune analistul.

Criză a fost doar la „icoanele astea” de la Bruxelles, la noi a fost tot timpul Întrebat dacă ar fi posibilă o nouă criză economico-financiară, analistul spune că, de fapt, prin recesiune au trecut numai marile puteri, în timp ce România a trecut mereu printr-o perioadă grea. „A fost criză pentru ei (marile puteri ale Europei – n.r.), la noi a fost criză tot timpul. Este bau-baul cu care suntem ameninţaţi. Criză a fost doar la „icoanele astea” de la Bruxelles, la noi a fost tot timpul. A fost vreodată altfel decât este acum? A fost mai bine altă dată? Eu pot să îndrăznesc să spun că a fost la fel. Şi pot să bag mâna în foc că va fi din ce în ce mai rău. De ce? Pentru că presiunea colonialiştilor ăstora de la Bruxelles va creşte. Când ei au intrat într-o criză, aia e adevărata criză când nu au întoarcere şi vor să iasă pe seama noastră, a ăstora nenorociţi”, afirmă Ilie Şerbănescu pentru Puterea.

Daca ti-a placut, distribuie acest material!

 sursa: http://sokant.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu