miercuri, 20 iulie 2016

NASA a descoperit patru planete locuibile: Au condiții similare Pământului


Telescopul spațial Kepler a descoperit lumi extraterestre, care pot duce la descifrarea celui mai mare mister al Universului.

NASA a anunțat că a descoperit patru planete, care au condițiile prielnice să găzduiască viața. Telescopul spațial Kepler a găsit nu mai puțin de 104 noi planete, care orbitează în jurul unor Sori îndepărtați, potrivit The Sun. Dar un sistem stelar, numit K2-72, are niște particularități interesante. Patru planeteorbitează în jurul unei stele, acestea având condiții similare Pământului.
„Posibilitatea ca viața să apară pe o planetă din jurul acestei stele nu este exclusă”, a anunțat NASA, prin vocea cercetătorilor de la Universitatea Arizona, Statele Unite. Aceste patru lumiextraterestre sunt mult mai întunecoase decât Pământul, însă ele ar putea avea un nivel similar de radiații cu al Terrei, iar ființele ar putea trăi acolo.
Cele patru noi planetele descoperite deNASA sunt cu 20 până la 50% mai mari decât Pământul, iar timpul necesar orbitării stelei lor, K2–72, este cuprins între 5 și 24 de zile. Distanța de la această stea până la planeta noastră este de 181 de ani-lumină, conform Daily Mail.
Aceste lumi observate de telescopul spațial Kepler au o suprafață stâncoasă, aici putând exista viață extraterestră. Uimitoarea descoperire a celor patru planete a fost posibilă prin combinarea datelor colectate de la telescoapele terestre North Gemini și WM Keck – Observatorul din Hawaii și de la sonda spațială Kepler.
În misiunea inițială, Kepler a supravegheat doar un petic de cer, în emisfera nordică, măsurând frecvența planetelor a căror mărime și temperatură ar putea fi similare cu ale Pământului, orbitând stelele asemănătoare Soarelui. În misiunea extinsă denumită K2, telescopul spațial al NASA a oferit un câmp vizual ecliptic, cu mai multe oportunități pentru observatoarele de pe Pământ, atât din emisfera nordică, cât și din cea sudică.
„La început, Kepler a efectuat un studiu demografic al universului, în timp ce în timpul misiunii K2 s-a concentrat pe stelele luminoase și din apropiere, unde există diferite tipuri de planete”, a declarat profesorul Ian Crossfield, care a condus studiul.
„Această listă de exoplanete găsite în misiunea K2 demonstrează faptul că o examinare concentrată pe stelele strălucitoare și din vecinătatea Pământului, conduc la descoperirea mai multor planete noi, interesante”, a spus dr. Steve Howell, cercetător care lucrează la misiunea K2 a telescopului spațial Kepler alNASA.







sursa: ro.blastingnews.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu